EKONOMİ Haber Girişi : 02 Ağustos 2010 18:49

Erzurum`da camiler Ramazan`a hazır

Erzurum`da camiler Ramazan`a hazır

Erzurum onbir ayın sultanı Ramazan'a hazır. Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, Ramazan nedeniyle imam açığı bulunan camilere sözleşmeli personel takviyesinde bulunduklarını açıklayarak, Ramazan ayında imam hatipsiz boş cami bırakmayacaklarını kaydetti. Müftü Arslan, özellikle Tekman, Hınıs, Karayazı, Karaçoban ile Şenkaya ilçesine bağlı bazı köy camilerinde kadrolu imam hatip açığı bulunduğuna vurgu yaptı. Arslan bu açığında emekli imamlar ya da imam hatip mezunlarıyla kapatıldığına dikkat çekerek,"Vatandaşlarımız Ramazan boyunca camilerinde imam hatip görecek. Çünkü camilerimizdeki personel açığını sözleşmeli imam hatiplerle kapattık." dedi.

11 CAMİDE HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINACAK

Ramazan ayı nedeniyle Erzurum merkez Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçeleri ile Oltu ve Horasan'daki bazı camilerde teravih namazları hatm-i şerifle kılınacak. Ramazan süresince Aziziye Dadaşkent Merkez Camii, Horasan İstasyon Camii, Oltu Aslanpaşa Camii, Oltu Birlik Camii, Palandöken Ebu İshak Camii ile Yakutiye ilçesi Gez, Gürcükapı, Narmanlı, Ayazpaşa, Dervişağa ve Mollakaya camiilerinde hatimle teravih namazları kılınacak. İl Müftüsü Arslan ayrıca bütün camilerde en az bir kereye mahsus olmak üzere mukabele okunacağını da belirtti. Arslan ilk teravih namazının ise 10 Ağustos Salı günü saat 20.57'de kılınacağını hatırlattı.

KADIN VE ÇOCUKLAR CAMİYE ÇEKİLECEK

Müftü Yakup Arslan, Ramazan süresince camilerin kadın ve çocuklar için cazip hale getirileceğini de anlattı. Cami imam hatiplerinin bu konuda uyarıldığını da ifade eden Müftü Arslan, "Ramazan ayı boyunca kadın ve çocukların camilere daha yoğun ilgi göstermesi için gerekli tedbirleri aldık. Camilerde kadınların daha rahat, aydınlık ve temiz ortamda teravih namazlarını kılabilmeleri için uygun mekânlar oluşturuldu. Çocukların da camiye ve cemaate katılmalarının teşvik edilmesi amacıyla da bu yavrularımıza karşı kırıcı ve küstürücü tavır yerine onlara camiyi sevdirecek yaklaşım ve tutum cami görevlilerince sergilenecek, yetişkin cemaatten de bu konuda destek istenecek." diye konuştu